116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

Reisebrev fra Barbados

Skrevet av Gordon Hauge
11.02.09 16:19
Jan Atle koser seg i shore-break'en

Paradis for kiting i bølger

Utsikt for kiting omtrent hver dag var den største grunnen for at familiene Liodden og Hauge valgte å ta ut pappa-perm med tur til Barbados. Når det samtidig er det høyest utviklede av u-landene med rent vann i springen, lite kriminalitet og høy standard på maten var det nok et klokt valg.

Vi var heldige og fant to leiligheter 2-300 meter fra fra kite-strendene Silver Sands og Silver Rock. Det er masse windsurfere også her nede. På det meste har vi nok vært 30 kitere og ca 20 windsurfere på vannet samtidig. Men det er såpass bredt at det ikke byr på problemer. 200 meter fra stranden ligger revet 3-4 meter under overflaten, og det er der de store bølgene bryter. Noen dager helt opp i 3-3,5 meters høyde. Vinden er stort sett 90 grader sideshore, så det er ikke anbefalt å droppe kiten i vannet. Hvis man får problemer med å launche igjen, kan man som regel belage seg på en lang svømmetur. Alle vi har sett som sliter får hjelp enten av de lokale med boogieboard og svømmeføtter eller vannscooteren fra Club Mistral.

De aller fleste kjører med directional bølgebrett, men det går fint å ta bølgene med twintip også. Vanligste kitestørrelse er 8 og 10m2 eller 10-12m2 for de med litt tyngde. Bølgene bryter alltid mot høyre, og man får 3-4 bottom turns på de beste bølgene. Når man har kjørt en bølge og skal ut igjen kan man bruke bølgene bak som kicker, og får noen sinnsykt høye hopp når timingen sitter. Mellom revet og stranden er det mer choppy i tillegg til ganske sterk strøm. Det er allikevel mange som drar på inne ved land, sjekk ut Fredrik fra Danmark som var her hele januar:

http://www.xboard.dk/kite/?show=view_article&id=4850&subtype=1

http://www.xboard.dk/kite/?show=view_article&id=4815&subtype=1

Naish-filmen 13 Daze er også spilt inn på Barbados. For de som absolutt må ha helt flatt vann, er det bedre å dra et annet sted som for eksempel Nord-Brasil eller Isla Margarita.

Vi har den lokale baren 50 meter og en liten butikk 150 meter fra leilighetene, så det er ganske perfekt å bo som vi gjør. Det er veldig mange surfere her, vi har tenkt å leie brett de dagene det blåser litt mindre. En leilighet for 2-4 personer koster rundt 60-80 dollar pr. natt, og prisene i butikkene er stort sett som i Norge. Tempen er rundt 28-29 grader på dagen, og synker som regel ikke under 24 grader på natten. Så shorts og t-shirt holder stort sett hele tiden. De lokale er veldig hyggelige og plager deg ikke for mye. Kanskje med unntak av dop-selgerne som går eiendomsmeglere og støvsugerselgere en høy gang på overtalelses-evne. Bob Marley er ranket som Gud hos disse bidnizz-folkene. Alle snakker engelsk, men den lokale dialekten ”broken english” er ganske uforståelig. Italienske turister er forbanna dårlig på å snakke noe annet enn italiensk.

Det blir gøy å teste ut bølgene på Lista, selv om det nok blir en liten nedtur sammenlignet med Barbados. Legger ut noen bilder og en liten filmsnutt når vi kommer hjem. Lioddens skal være her 4 uker til når vi drar, så vi har allerede begynt å bli en smule misunnelige. Spesielt når vi ser hvordan forholdene er hjemme for øyeblikket. For alle som vil ha en kite-ferie med mye vind, fete bølger, fast mage og max chill kan Barbados anbefales på det sterkeste.