116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

Naish Sigma Series

Skrevet av Christopher Fornebo
21.09.07 09:53
Naish Sigma Series 2008

Som sikkert de fleste har fått med seg har Naish kommet med en del nye kiter i 2008.

De ulike modellene heter Helix, Cult, Alliance og Code.

Vi hadde jo med oss Helix 9 & 12 m2 til Danmark og det var en spent gjeng som blåste opp kiten første dagen i Vorupør. Ved første øyekast ser kiten litt utenom det normale ut, men hva er normalt når det kommer til kiter egentlig?

Helixen er så og si umulig å få tak i for tiden, men Cult er rett rundt hjørnet. For de som likte Helix blir dette en vinner.

Kiten er veldig lik Helixen men med 5 strut istedenfor 7. Den svinger enda ”finere” kjappere enn Helix, har kjempe depowerrange der kiten oppfører seg perfekt. Relaunch er det letteste verden har sett. Når leading-edge ligger ned mot vannet dytter du baren fra deg og svinger til den ene siden. Det er alt.

Kiten er ikke testet på snø enda, men all erfaring med Naish tilsier at den kommer til å bli en killer i vinter! Relaunch på land (sand og gress) tilsier at den kommer til å relaunche helt fantastisk på snø.

Kiten kommer med en genial kontrollbar som gjør at du kan ta ut vanvittig mye kraft av kiten. I motsetning til Helixen vi testet i Danmark har Cult depoweren på chickenloopen slik at alle når den, selv jenter med korte armer eller ekstremt lave gutter som meg.

Kiten kommer selvfølgelig med octopus (onepump) som er perfekt både på sommer og vinter.

Cult er i likhet med Helix en 4 liner SLE kite. Den har geotech som holder duken stram selv når du depower kiten, som gjør at den oppfører seg like bra med full power som med depower, som igjen gir fantastisk flyegneskaper gjennom et stort vindspekter.

Jeg regner med at vi får lånt en Cult ned til Kristiansand etter hvert så folk kan få testet. Det er i så fall bare å ta kontakt med Christopher Fornebo eller Kjetil Iversen.

Fluid får inn Naish Cult i løpet av september. Her får alle klubbens medlemmer 15% på alt kiteutstyr.