116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

Hovden Turen 2006

Skrevet av Brigt Valland
15.03.06 09:09
Slik var været

Hvordan gikk det?

Jeg var vel kanskje en av de som var mest klare denne gangen...Dato for Hovdentur ble satt inn i familiekalenderen dagen etter styremøtet, og som jeg gledet meg....Det gjorde nok Børre og Bønna også, for de var rimelig på hugget ved 15-tiden på fredagen. 

Med telefonisk kontakt med flere av klubbmedlemmene oppover Setesdalen, kom vi oss greit forbi både politikontroll, glatte partier og det hele...

Oppe på Hovden hadde Kjetil kommet tidlig, og varmet opp hytta. Det blåste jo ikke en dritt virket det som, men så kommer det på breit kristiansandsk ”De’ blåså på toppøn”...Og jammen var det ikke en kite i lufta der oppe også. Undertegnede ble selvsagt stressa med en gang, og klarte antakelig å stresse opp de andre... Iversen hadde tenkt å ta seg en dusj, sprette rødvinen og ha en rolig kveld på sofaen, men det ble det ikkenoe av. Han ble med bortover han også.

I bunnen av bakken stod Lars og Jimmy klare med hver sin scooter, og fraktet oss raskt opp til toppen, hvor det blåste 10-12 m/s og Gordon hadde allerede holdt på etpar timer... Dansken og Jimmy hadde rigget flombelysning over hele området ved toppen, og gikk straks igang med å hjelpe oss tilreisende med rigging. Og jeg vet ikke jeg....Men det er ikke første gang det blir krøll med linene fordi man har dårlig tid...Børre hadde dårligere tid enn meg, og selv med Onepump og masse rutine, ble stressfaktoren så høy at han brukte minst en halvtime ekstra på å få opp diverse libanesiske blodknuter på linene....Dansken og jeg byttet på å ha hansker på, løste Børres knuter og deretter mine *kremt*, det var -16 grader på toppen, og med tilhørende vind ble det anslått til -40 effektive. ”Spiggent” som mi seiå i Ændal.

Og så skulle det kites. OG FOR EN TUR!!! I måneskinnslys suste vi innover i 15-20 cm. perfekt styresnø... Jeg trenger kanskje ikke gni det mer inn, eller hva Tallak?? Men denne turen får man bare en gang....

Tilbake i hytta ble det etpar pils og litt mat, og natten forløp noenlunde greit. Kittil og jeg delte rom med aust-agders største metangass-verk, nok promp i det rommet til å varme opp en middels stor by.

Lørdagsmorgen var det frokost, store mengder kaffe og nistesmøring. Etter en rask tur i sentrum for innkjøp av fludium til lørdagskveld, en rask tur innom verdens dyreste sportsbutikk og etpar hundre telefonsamtaler, satte vi igjen kursen mot toppen av Nos. Været var upåklaglig, sol og -25 grader om morgenen, men det hjalp og utover dagen ble det ganske greit.

Vinden var tilstede, manglet vel kanksje 1-2 sekundmeter for de fleste, men det var helt greit, og de ivrigste av oss fikk brent nok krutt til å ha god samvittighet på Afterski.

Og afterski ble det... noen Jollycola etterpå kom vi oss tilbake til hytta og fikk spist og slappet litt av, og etterpå var det mer cola på ”hotellrommet” som klubben hadde leid, og en tur på XO/Ekso/EXO whatever... Tror de helt store skandalene uteble, iallefall fikk jeg ikke med meg noe...Var forsåvidt en kjendis på stedet som antakelig fikk seg 

Børre og jeg gikk tilbake til hytta om natten, det tror jeg kanskje var like greit, så fikk hodene litt frisk luft .

Søndag oppsummeres slik for min del: Deilig vintervær på toppen av Storenos, sol og varmt men dessverre vindstille. Noen kjørte i bakken, andre solte seg men de helt store fysiske aktivitetene uteble for min del iallefall. Leppene min er fortsatt tørrere enn Sahara og jeg er støl som en mann, men kan ikke annet enn å tenke tilbake på turen med glede....Særlig fredagskvelden!

Og nå er det snart vår og Danmarkstur!!!

Stå på folkens!

Brigt

PS: En ekstra stor takk til Lars og Jimmy, for sitt ståpå humør og utrolig bra tilrettelegging hele tiden!!!!