116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

NM i kiteboarding 2005

Skrevet av Kjetil Johan Iversen
02.09.05 10:25

NM i kiteboarding på Kviljostranden

Av Karl Birger Sælør.

Helgen 9. til 11. september skal Tønsberg Kiteklubb og Kristiansand Kiteklubb arrangere NM i kiteboarding på Kviljostranden.

http://www.farsunds-avis.no/

– NM har de siste årene foregått på Jæren. Nå ønsker vi å prøve et nytt sted, og med sin vind er jo Lista et av de beste stedene for sporten vår, sier Kjetil Iversen, som er formann i Kristiansand Kiteklubb.

En kite er en drage på 5 til 20 kvadratmeter. Styrken på vinden avgjør hvor stor kite man må bruke. Når man kiter, blir man dratt etter dragen på et brett på vannet eller ski/ brett på snøen. Det er mulig å hoppe over ti meter høyt og utføre forskjellige triks og rotasjoner.

– NM på Lista blir årets største samling av kitere på vann i Norge. Vi håper på 100 deltagere, og hos oss er det plass til både nybegynnere og erfarne kitere, sier Kjetil Iversen, som selv skal delta i turistklassen.

Lørdag og søndag arrangeres innledende heat og finaler. Det blir egen klasse for eliten, kalt business. I tillegg blir det en turistklasse for alle andre som ønsker å konkurrere. Nytt av året er en egen juniorklasse.

– De beste kiterne i Norge nå tilhører den såkalte skateboard-generasjonen og er i alderen fra 16 til 21 år. Hele eliten kommer til Lista, og favoritt vil nok være Bjørn Kaupang fra Haugastøl ved Geilo, sier Kjetil Iversen.

Fredag kveld blir det sosialt arrangement med registrering, grilling og hygge. Lørdag kveld blir det fest på låven på Jølle med lysbildefremvisning, musikk, mat og god drikke.

Hvis vinden svikter denne helgen, vil det bli arrangert andre fartsfylte aktiviteter.

Lørdag og søndag vil kiteskole.no holde en introduksjon i kiting for nybegynnere. De er blant Norges mest erfarne instruktører og kitere.

Kjetil Iversen var selv og seilte på Lista lørdag.

– Jeg har vært på Lista mange ganger og som regel er det bra med vind. Lørdag var det imidlertid litt for stille. I Kristiansand Kiteklubb har vi omkring 50 aktive medlemmer, og vi har også noen få medlemmer fra Lista. Jeg synes det er synd at det ikke er blitt dannet en kiteklubb på Lista. Med så flotte forhold for sporten, burde det absolutt være muligheter for å bygge opp et miljø på Lista, sier Kjetil Iversen, som selvsagt ønsker publikummere velkommen til Kviljostranden helgen 9. til 11. september. Da vil man få alle muligheter til å ta en ekstremsport utenom det vanlige nærmere i øyesyn!