116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

Downwind Race 2005

Skrevet av Kjetil Johan Iversen
14.07.05 09:40

En ganske laber vindmelding dagen før, og da vi møttes kl 9 på Flekkerøya var selv de mest optimistiske ganske skeptiske (du vet hvem du er Brigt). De mer pessimistiske blant oss inrømte etterhvert at de ikke hadde pakket kitene for anledningen, og fler reiste umiddelbart hjem.

Uansett dro vi mannesterke ut og pakket ut utstyret og strammet skruer og slikt som man gjør før et stort race, og rikignok - en svak bris økte på. Etter noen timer med grilling og slikt var det ikke mye usagt iblant oss, og etter at danskeferja suste forbi, startet racet omkring kl 14. Allerede da hadde jeg klart å slite wiren til microhooken, litt dårlig timing.

Vi stilte oss på rekke og rad på strandlinjen, og det ble etterhvert ganske trangt. Kara ble klart urolige i de 15-30 minuttene det tok for de siste å komme seg opp. Ari var visstnok også på veg ut i båt fra Flekkerøya. Svenn oppdaget undervegs at utstyret var blitt ødelagt og måtte bli igjen. Kenneth var blant de siste ut etter problemer med linene. I mellomtiden fikk jeg opplevd hvordan det var å ha en maurtue på innsiden av neoprenen - litt mindre svie enn brennmaneter, litt mer kløe.

Jeg syns vinden dro seg litt på, og tenkte at det var bedre å krysse litt i sundet i stedet for å stå oppstablet på land. Kjetil sa seg enig. Da jeg startet på legget tilbake så jeg at jeg hadde utløst et skred, og alle som sto klar var på veg full fart mot Ulvøysund. Jeg tok noen legg ekstra for å se om Kenneth også kom, men til slutt måte jeg bare hive meg på før heatet forsvant helt.

Det var lite vind. I starten til vi kom forbi det første fyret gikk det greit nok. Jeg fikk grei hjelp av mutanten, men R5-14 var det ikke så masse trekk i. Da jeg rundet fyret og pekte brettet mer med vinden var det uråd å komme i plan. Etterhvert var det umulig å plane lenger enn til nærmeste bølgedal. Allerede hadde visst Anders blitt plukket opp av en fiske sjark (for lite krutt). Vel, siden jeg ikke kom i plan tok jeg i bruk plan B: jeg kjørte 8-tall kontinuerlig, mens brettet slepte etter, halvvegs under vann. Og det gikk fremover. Men jeg så jo at kiten til Christoffer ble mindre og mindre i horisonten. En drøy time hadde mange fler falt av lasset etter vannstartsproblemer.

Jeg kom frem og det var nok vind til litt cruising. Så lenge jeg pekte brettet mot vinden fikk jeg planet innimellom, og fikk noen gøyale hopp på de store slake bølgene. Sluttresultatet ble:

1. Christoffer Forebu

2. Kjell Fredvik

3. Kjetil Iversen

4. Tallak Tveide

5. Brigt Valland

(fler kom i mål, men jeg har desverre ikke oversikten)

Da vi kom tilbake til Grønnigene ble det mer grilling, litt varm øl, og utrolig nok dro vinden seg på mot alle meldinger. Christoffer banet veg med Raven 16, og Børre var kjapt utpå med Slingshot Maachine 17.5(?). Selv ble det hjemmesnekra skimboard (uten dekor, men det blir vel å hete Nam) og R5-14. Etterhvert bytta jeg til Alien, og hadde en skikkelig fin økt et par timer.

Utrolig nok blåste det aldri hvitt mellom Grønnigene og Oksøy Fyr, men det var antydninger til dette i havgapet. Tror det kan ha blåst 7 ms i snitt på det verste. Utrolig bra spot med flatt og fint vann... nesten som å kjøre skateboard ;-)

Å sammenligne lettvindsegenskapene til bretta er litt epler og pærer. Med Nam brettet kjører jeg sakte og holder grei høyde mot vinden - utfordringen er å holde seg i balanse, jibbe og kanskje en ollie. Med mutanten går det adskillig fortere og jeg kan hoppe litt, men hoppa er jo ganske daffe, og det kreves nok litt mer vind. Men det gikk fort nok til at det var gøy, og det skal bli kult å kikke på GPS loggen.

Til slutt dro vi til land og endte kvelden på Kick. Omtrent kl 2 hadde sola og kitinga og noen øl endelig tatt knekken på meg, og det var hjem til loppekassa.

Bra dag.

met.no: Vest-Agder, Kysten: Skiftende bris. Skiftende skydekke, for det meste oppholdsvær. I natt og lørdag morgen litt spredt regn. For øvrig opphold og perioder med sol. Lokal morgentåke. Bølgehøyde opptil 1m

Sjekk ut: http://home.no.net/tallakt/kiteblog/

Av: Tallak Tveide