116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

Knuteregler

Skrevet av Børre Lauvrak
17.05.05 10:55

Etter som russen er midt i den værste feiringen idag tenkte jeg at jeg skulle repetere noen av de viktigste knutereglene for oss som kjører North. Dette har vi diskutert noen ganger Svenn:-)

Knuteregler:

1. Sjekk at alle linene er like lange. De skal være like lange når baklinene er på de ytterste knutene (lengst vekk fra baren) på lederlinene, og det er en distanse på 30 cm fra toppen av baren til knuten på depowertauet.

2. Avhengig av hvilken kite og størrelse du skal fly, må baklinene justeres;

Vegas 04: 6, 8 og 10: Her behøver du ikke flytte baklinene. (baklinene skal altså være på det lengste)

Vegas 04: 12 og 14: Her må du flytte baklinene en knute nærmere baren. (korter her inn lengsen på baklinene med ca 5 cm)

Vegas 04: 16 og 18: Her må du flytte baklinene to knuter nærmere baren. (korter her inn lengsen på baklinene med ca 10 cm)

Rhino 05 og Vegas 05: Her skal det i utgangspunktet ikke være nødvendig å justere på baklinene, da pigtailsen på hver kitestørrelse er individuell tilpasset.

hmmmmmmmmm, det ser jammen ut som det kun steinar og meg selv i klubben som må huske på å stille på disse knutene. Og Gordon du må selvsagt se litt på 8'eren din.

3. Når kiten flyr med full power skal 5. lina være slakk og når du depowrer kiten skal den bli strammere.

4. Etter som den grå front lina strekker seg, må man derfor justere safety lina (den røde) så ikke 5. lina blir for stram! Det som er viktig her er at knuten som sitter på 5.lina stopper i Y punktet på frontlinene! Hvis safety lina blir for stram stopper ikke knuten, og kiten blir tregere på styringa og vinden føles gusty. Den grå lina vil strekke seg mest i starten for så å nesten ikke strekke seg etter mye bruk.

5. Det er bedre å ha en litt slakk safety line, enn for stram. Hvis du synes det er vanskelig å se om knuten stopper i Y punktet, bytt ut strikken på safety lina med 2,5 mm spektra tau. Ha litt ekstra å gå på så du kan justere ettersom den grå lina strekker seg. SeaSport har 2,5 mm spektra tau på lager

Sakset fra "erfaringer fra 5th element" skrevet av Claes Henrik Nitteberg www.srfsnosk8.no