116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

En av årets fineste turer....

Skrevet av Brigt Valland
12.11.04 09:10
Tallak kjører tube-kite

Kommer pendlerne seg på vannet i Oslo egentlig? Var Rhinoen fet?

Jada... Igår ettermiddag kom de 2 pendlerne fra Sørlandet seg på vannet på Larkollen. Larkollen ligger rett sør for Moss, og byr på paddeflatt vann og relativt jevn vind på de beste dagene. Ulempen kan ofte være at det er svært overfylt der... Ikke så rart når det er den beste spot'en nærmest Oslo.

Men igår var vi alene! Tallak og jeg var der ca. kl 14, da var det 3-4 seilbrett-gutter der, men de holder til i den nedre delen av stranda, så vi hadde hele spot'en for oss selv. Det blåste +-12 m/s og vannet var, som dere ser på bildet, 98% flatt. Fantastisk.

Tallak fylte luftballongen sin og jeg fylte Rhino'en. Jeg hadde gledet meg så hele dagen at jeg hadde vondt i magen...

Vi kom oss utpå begge to. Og for en kite!!! Superrask, utrolig lett bartrykk og en helt ny verden for meg! Jeg fokuserte mest på å bli vant til kiten, kjøre den hardt og se hvordan den oppførte seg. Kan ikke annet enn å si at jeg er veldig, veldig fornøyd og at den kan anbefales!

Jeg har kanskje ikke nok tid på vannet med Vegas til å komme med en rettferdig sammenlikning, men den umiddelbare følelsen var at Rhino'en var litt raskere og hadde litt mer trøkk. Jeg kjørte den på halv-depower og var egentlig perfekt powret med det. Følte at jeg kunne holdt den greit i 2-3 m/s til, iallefall når vannet er så flatt. Lettere å kante brettet ordentlig da. Hvordan den er i det nedre spekteret vet jeg ikke enda, men andre review'er sier at den skal være noenlunde lik Vegas'04. Er det mindre enn 8 m/s vil man vel uansett rigge en større kite...

Forresten så er det mye, mye lettere å kontrollere hoppene med en '05 kite enn en '01 kite. Stod omtrent alle hoppene, og det var ikke vanskelig å få fin høyde på dem heller. :-)

Relaunch gikk greit når jeg fikk dratt i 5th Element lina, men jeg ble litt kald på hendene :-)

Tallak var også begeistret, og det sier ikke så reint lite...

Har litt problemer med å være 100% objektiv i denne saken, men jeg kan iallefall si at mitt første inntrykk er at denne kiten har det jeg trenger for å ha perfekt kontroll og power på vannet!

(Når det er sagt, Vegas '04 har også det, og sikkert andre kiter også....)

Brigt

Fornøyd Rhino5 eier!