116 medlemmer

Ingen vinddata registrert

Vegas '04 vs. Rhino '05. Ved første øyekast....

Skrevet av Brigt Valland
08.11.04 11:34
Lykkelig eier...

Siden helgen var dårlig med tanke på vind, og jeg hadde ny kite liggende, måtte man ta seg til noe. Så Børre og jeg pakket opp og sammenliknet fjorårets nr. 1 kite i klubben, Vegas '04, med neste års nr. 1 kite (?)....

Vegas’04 vs. Rhino’05,

en objektiv teknisk synse-analyse...

Det er mye prat om North i klubben om dagen...Mange vil ha, noen vet ikke og mange lurer på å få tak i brukte modeller fra ifjor....

Fredag kveld kom jeg forventningsfull til Surfsentrum i Kristiansand for å hente min aller første nye kite... Rhino’en min var ankommet og jeg gikk glad og fornøyd ut i bilen og kjørte tilbake til Arendal. Mørkt og vindstille som det var, innfant jeg meg raskt med at det ikke blir noen test på vannet denne kvelden.

Så, dagen etter, ringer Børre. Han er selvsagt like interessert som meg i å pakke opp og se litt på kiten. Kanskje vi skulle sammenlikne Vegas’en hans med Rhino’en?

Vel fremme hos Børre pakket han ut sin kjære Vegas. Det første man legger merke til med Vegas, er at den har markant linje fra strutt nr. 2 og ut til enden av kiten. Samtidig har den 5 strutter og karbon-stang i enden ved tilkoblingspunktene for linene. Børre har utstyrt sin kite med 5th Element oppgraderingskit, som gjør kiten mer stabil, raskere, bedre i mye og lite vind.

Såvidt jeg vet har alle som har testet Vegas’en, og det er ikke få, sagt at dette var den beste kiten de har testet. Den flyr veldig fint, har bra trøkk og god hangtime samtidig som det er lett å føle hvor den er i vinden uten å ha øynene på den.

Så; hva med Rhino5...?

Siden helgen var dårlig vindmessig, blir dette reint teknisk synsing på de synlige forskjellene på kitene. Om den ene yter bedre enn den andre, oppfører seg bedre osv. kommer vi ikke inn på her.

Ved første øyekast ser kitene like ut... Man ser at Rhino’en mangler den karakterisktiske rette kanten fra strutt’en og ut i kanten, og samtidig har den 2 strutter mer. Karbonstanga i kanten er på plass, kiten har flere paneler og selvsagt annen grafikk. Tilkoblingslinene bak er lengre (pigtail’sene for de innvidde) og festene har litt forskjellig lengde mellom seg. Jeg flyttet umiddelbart festene ut slik at jeg får max depower-mulighet (fronfestet) og max hastighet på kiten (bakfestet)

Rhino’en og Vegas’en er veldig like på formen. De er nøyaktig like lange, Rhinoen 2 cm. bredere ved 1. og 2. strutt og 2 cm. smalere på midten...Leading edge er toppen 1 cm. smalere (uten luft riktignok) på Rhino’en, og struttene ser noenlunde like ut.

Jeg ble imidlertid veldig glad når North har konstruert kiten med slitasjepads ca. hver 30. cm langs hele leading edge. Vegas’en har her bare på de 5 struttene. Konstruksjonen mtp. blærer og forsterkninger ved tilkoblingspunktene er 100% likt.

Så var det baggen... Jeg synes Vegas04 bagen virker mer solid, de har brukt bedre stoff i den. Kontruksjon forøvrig er klin lik.

Scepter-baren ja...Den er _helt_ lik, med unntak av den fine 5th Element logoen på den. Hullet til C-loop og 5thE. lina ser like stort ut på begge, men det kan være målbart at det er litt større på Rhino’en. Det vil jo vise seg når man får brukt den litt.

For å summere opp denne tekniske synsingen :

Ved første øyekast er kitene veldig like. Omtrent like store i alle mål, baren er lik. Det kan imidlertid dukke opp ting som gjør at de har forskjellige egenskaper i lufta. Flere segmenter i selve skjermen, litt forskjeller på Leading edge, tilkoblingspunkter og sånn kan gi fordeler som jeg ikke har testet enda. På mitt nivå tror jeg neppe det vil gjøre de helt store utslagene uansett...

Men, med den gode dealen vi har fått med Surfsentrum, takk til Gordon og Svenn, og det faktum at ”nytt er best” og at jeg aldri har eid noe nytt kiteutstyr før, blir det utrolig morro å prøve kiten og komme med nye vurderinger og sammenlikninger.

Har laget en PDF med bilder i artikkelen også, den ligger her:

http://www.krskite.no/div/VegasVSRhino.pdf